Lite Historik!

 Vi fick köpa vår första mops 1977 av en ren slump. Min mammas väninna visste om en 1,5 år gammal mopstik som skulle säljas för 100 kronor (Norrköpings hundskattepeng) och vi bestämde oss för att köpa henne. Ut kommer en 13 kilos mops rullandes, vilket berodde på att hon var ute på promenad endast 3 ggr/dag annars inne och sov. Jag föll för henne, det var kärlek i första andetaget och efter det finns ingen annan ras.

Sen började mopsarna att komma den ena efter den andra in i vårt liv och det finns inget bättre liv än detta med MOPS.

Vi hade vår första mopskull samma år som vårt första barn föddes 1989. Valparna var 5 veckor gamla när Sebastian föddes och sen dess har det varit flera kullar och även barnskocken har vuxit till tre stycken; 2 pojkar och en flicka.

Vi föder upp någon kull per år och har en liten skara av hundar och avel. Vi är även intresserade av bruksbiten med spår och lydnad, vilket även en mops klarar av bra. Det gäller bara att vara envisare än mopsen, för mopsar är envisa och vill ha sista ordet i allt.

Barnen håller på med agility med våra hundar och det tycker de är roligt och det fungerar bra på banan. Mopsen är ju en liten hund, men du får mycket hund i en liten kropp så det gäller att aktivera den så gott det går. Mopsar går bra ihop med barn i olika åldrar.

Vi är en ganska aktiv familj som är ute mycket i skog och mark och mopsarna älskar att springa lösa, men nu får man akta sig för fästingar och ormar i skog och mark. Vi ställer även ut på hundutställningar, men den biten är inte den viktigaste just nu, dock blir det några utställningar/år.

MVH Tarja & Pentti Kriikkula

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.07 | 13:09

valparna föds kring mitten av augusti. vi hörs bättre då.
kram Tarja

...
04.01 | 15:54

Hej!
ja det blir det men först i april-maj. meddelar på facebook plats, tid och allt annat. Ha det så gott nu.

...
25.12 | 18:49

Hej! Blir det någon mopsträffa 2018? 😃😃😃

...
10.08 | 14:29

inte för snabbt bara -- nya börjar jobbarsäsongen! men jag tror det är dags för Valle Båtsman att ha en kompis.

...
Du gillar den här sidan